Voor een geslaagde BBQ is voorbereiding het halve werk. Daarom hebben wij de beste barbecuetips voor je op een rijtje gezet.
Barbecuetips voor pro's
-
Steek de barbecue minstens 1 uur van tevoren aan.
-
Geef het vlees de tijd om bruin te worden. Te veel keren is niet goed.
-
Dep gemarineerd vlees voordat je het gaat grillen goed droog.
-
Trek vlees dat aan de barbecue kleeft nooit los. Dit gebeurt na verloop van tijd vanzelf.
-
Houd bij het grillen van vlees op de houtskoolbarbecue de volgende volgorde aan: rundvlees, kalfs- en lamsvlees, varkensvlees, kip en voorgegaarde producten.
Hoeveel heeft u nodig?
Niets zo vervelend als te veel, of erger nog, te weinig vlees voor je gezelschap te hebben. Poel adviseert per persoon 4 à 5 stukjes vlees of vis, 200 gram salade en 1/4 stokbrood aan te houden. Vul dit aan met wat bijgerechten en een toetje en je zit gebakken.
Alles geregeld of zelf kiezen
Liever niet nadenken over hoeveelheden en benodigdheden? Kies dan één van onze BBQ-pakketten inclusief stokbrood, sauzen, salades en servies. Precies afgestemd op het aantal eters dat je ons doorgeeft.
Zelf je selectie samenstellen kan natuurlijk ook! Wij bieden een breed assortiment barbecuetoppers. Van een heerlijk sateetje tot een biefstukspies of een merquezworstje. Uiteraard kan je ook bij ons terecht voor sauzen, salades en stokbrood.